De 4 mooiste routes van Zuid Afrika


 

Route 1 Kaapstad & Tuinroute

PicMonkey Collage Kaapstad & Tuinroute

De Tuinroute is één van de mooiste routes in Zuid-Afrika. De rondreis brengt u van Kaapstad naar Port Elizabeth en combineert kustwegen aan zee met bergroutes in het binnenland. De natuur is gevarieerd en uitbundig en de vele historische plaatsjes geven de regio een culturele lading.

Dag 1 & 2: Amsterdam – Kaapstad

U vliegt vanaf Schiphol rechtstreeks naar Kaapstad waar u in de avond aankomt. U wordt welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiging en heeft een transfer naar uw hotel voor de komende 2 nachten. Houdt u de volgende ochtend de Tafelberg goed in de gaten en zodra u ziet dat de top geen ‘tafelkleed’ van wolken heeft, kunt u het beste direct naar de kabelbaan gaan die u naar de top brengt. Een rit naar Kaap de Goede Hoop is een attractie op zichzelf. Via de kustplaatsen Camps Bay en Houtbaai reist u over Chapman’s Peak naar het zuidelijkste puntje van het schiereiland. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de grappige pinguïns bij Boulders Beach in Simonstown.

Dag 3: Kaapstad – Stellenbosch (ca. 55 km)

Vandaag maakt u kennis met de prachtige glooiende heuvels van de wijnlanden. In Stellenbosch en Paarl lopen de wijngoederen qua landschap in elkaar over. In Paarl vindt u het Afrikaanse Taalmonument en de Drakenstein gevangenis waar Nelson Mandela zijn laatste jaren in gevangenschap heeft doorgebracht. De wijnlanden bieden volop activiteiten, zoals mountainbiken of paardrijden. U overnacht in Stellenbosch, de op 1 na oudste stad in Zuid-Afrika, wereldberoemd om zijn wijnen, historische gebouwen, de universiteit en natuurlijk Oom Samie se Winkel.

Dag 4 & 5: Stellenbosch – Hermanus (ca. 100 km)

U maakt vandaag een tocht die vroeger dagen in beslag zou nemen, letterlijk ‘over de berg’ naar de Elgin vallei. De Overberg strekt zich uit van de Hottentot-Holland bergketen in het westen, tot Swellendam in het oosten. Hermanus en Gansbaai zijn enorm populair in het walvissenseizoen, ieder jaar tussen juni en december kunt u hier de Southern Right walvissen vanaf het vasteland bewonderen. Vanuit Gansbaai worden bootexcursies gemaakt op zoek naar walvissen en witte haaien. Het Fernkloof Nature Reserve biedt meer dan 40km aan wandelroutes, variërend in moeilijkheidsgraad van eenvoudig tot uitdagend. Hermanus is daarnaast bekend vanwege de goede wijn die er geproduceerd wordt en heeft vele goede restaurants waar u heerlijk kunt genieten. U verblijft de komende 2 nachten in Hermanus.

Dag 6: Hermanus – Heidelberg (ca. 200 km)

Uw bestemming vandaag is Heidelberg, poort naar de beroemde Tuinroute. Het is een rustig plaatsje gelegen aan de oevers van de Duivenhoks rivier. Onderweg hier naartoe komt u via Swellendam met daar vlakbij het Bontebok National Park, waar u naast de Bontebok o.a. 126 verschillende vogelsoorten kunt vinden.

Dag 7: Swellendam – Oudtshoorn (ca. 220 km)

De Kleine Karoo is een lange vallei tussen de Swartberg en de Langeberg bergen in de West-Kaap. U treft er een ongeëvenaarde diversiteit aan vetplanten, zo kenmerkend voor het droge, eindeloze land met hete dagen en koude nachten. Oudtshoorn is de struisvogel hoofdstad die uitkijkt op de prachtige Outeniqua bergen in het zuiden en de Swartberg in het noorden. Een bezoek aan een struisvogelboerderij is een echte aanrader, u leert er alles over deze grote vogels. Vlakbij Oudtshoorn vindt u de Cango Caves; deze kalksteengrotten zijn één van Zuid-Afrika’s vele natuurwonderen (ter plaatse extra te reserveren).

Dag 8 & 9: Oudtshoorn – Knysna (ca. 125 km)

Vandaag bereikt u de beroemde Tuinroute. Het heeft één van de mooiste stukken kustlijn van Zuid-Afrika en het startpunt wordt betwist door plaatsen als Witsand, Stilbaai en Albertinia. De route is ca. 200km en loopt via George, Wilderness, Sedgefield en Knysna naar Plettenberg Bay met als hoogtepunt het Tstitsikamma National Park. Knysna is een prachtige baai omgeven door groene vegetatie en werkelijk een lust voor het oog. Plettenberg Bay heeft de beste stranden aan de Tuinroute en is een uitstekende plaats om walvissen en dolfijnen te spotten. U verblijft de komende 2 nachten in Knysna.

Dag 10: Knysna – Tsitsikamma National Park (ca. 110 km)

Tsitsikamma is het Khoi woord voor ‘plaats van overvloedig of sprankelend water’. Het is een strook van ca. 80km kustlijn aan de voet van de Tsitsikamma bergen met een uniek microklimaat en een opmerkelijk ongerept landschap. De omschrijving ‘tuin van de Tuinroute’ doet deze streek nog het meeste recht. Het is een paradijs voor vogels, antilopen en zelfs luipaarden. De Bloukransbrug is de hoogste bungyjump ter wereld, maar het gebied leent zich ook uitstekend voor mountainbiken en wandelen. U overnacht in de omgeving van Stormsrivier.

Dag 11 & 12: Tsitsikamma National Park – Port Elizabeth (ca. 185 km)

Het laatste stuk van deze route brengt u in Port Elizabeth. Deze historische havenstad staat bekend om haar prachtige stranden en is een perfecte afsluiting van een tocht door de Kaap provincies. U checkt in in uw hotel en heeft de rest van de dag ter vrije besteding. Een wandeling over Marine Drive met zijn stranden, winkels en restaurants is zeker aan te raden. In de loop van de volgende dag levert u uw huurauto in en checkt u in voor de terugvlucht naar Nederland via Johannesburg.

Dag 13: Amsterdam

In de ochtend komt u aan op de luchthaven Schiphol.

 


 

Route 2 In touch with Eastern South Africa

PicMonkey Collage Route in touch with Eastern South Africa

Twee weken lang één en al afwisseling wanneer u door het oostelijke deel van Zuid-Afrika reist, zonder iedere dag opnieuw uw koffer te hoeven inpakken. Hoogtepunten? De Panorama-route met schitterende uitzichten, op safari in het Krugerpark, bezoek aan het traditionele koninkrijk Swaziland, een dag aan de kust van de Indische Oceaan en de majestueuze Drakensbergen, een super wandelgebied.

Dag 1 Johannesburg

Bij aankomst gaat u per shuttlebus naar uw hotel vlakbij de luchthaven. Hier heeft u de avond ter vrije besteding. Rust even goed uit van de vlucht, morgen begint uw prachtige reis pas echt!

Dag 2 Johannesburg → Ohrigstad (circa 360 km)

U haalt vanochtend de huurauto op en rijdt door heuvelachtig landschap naar Ohrigstad. Hier kunt u na aankomst de rest van de dag zelf invullen.

Dag 3 Ohrigstad

Vandaag kunt u de beroemde Panorama-route rijden. Allereerst kunt u een stop maken in Pelgrim’s Rest. Deze plaats, die ontstond ten tijde van de ‘goldrush’, is inmiddels geheel verlaten en fungeert tegenwoordig als een groot openluchtmuseum. Neemt u onderweg de tijd voor de imposante God’s Window, Drie Rondavels en de Bourke’s Luck Potholes. Een aantal van de uitzichten komt u zeker bekend voor van foto’s en films, maar in het echt zult u pas de grootsheid ervan ervaren.

Dag 4 Ohrigstad → Krugerpark (circa 130 km)

Wakker worden met een glimlach, want u gaat vandaag naar het Krugerpark! U verblijft in Nkambeni, in het Krugerpark (middenklasse), in de Sefapane Lodge (eersteklasse) net buiten het Krugerpark, of in de Kapama River Lodge (deluxe) in het gelijknamige privé-reservaat. Alle drie prachtige accommodaties die uw verblijf in dit gebied extra onvergetelijk maken.

Dag 5 Krugerpark

U kunt mee op verschillende excursies (facultatief), die allemaal in het teken staan van het vinden van wilde dieren. Wanneer u in de Kapama River Lodge (deluxe) verblijft, zijn de game drives en het diner ’s avonds inbegrepen.

Dag 6 Krugerpark → Swaziland (circa 400 km)

Vandaag vertrekt u vroeg vanuit uw accommodatie in het Krugerpark voor een lange en mooie rit naar het onafhankelijke Swaziland. De Swazi’s zijn vaardige handwerklieden; het is zeker aan te raden om te stoppen bij een van de stalletjes langs de weg.

Dag 7 Swaziland → Hluhluwe Game Reserve/Mkuze (circa 220 km)

U komt Zuid-Afrika weer binnen en rijdt naar het Zulu Nyala Heritage (middenklasse), de Ghost Mountain Inn (eersteklasse) of naar het Thanda Private Game Reserve (deluxe). Wanneer u verblijft in het Thanda Private Game Reserve is er deze middag een game drive inbegrepen, genieten (O)!

Dag 8 Hluhluwe Game Reserve/Mkuze

U kunt zowel het Hluhluwe Game Reserve bezoeken als Mkuze. U vindt hier veel nijlpaarden en vogels en u kunt zelfs snorkelen aan de kust. Wanneer u verblijft in het Thanda Private Game Reserve heeft u vandaag nog een game drive op het programma staan..

Dag 9 Hluhluwe Game Reserve/Mkuze → Umhlanga/Ballito (circa 230 km)

Langs de kust van de Indische Oceaan reist u naar het strandplaatsje Umhlanga voor een ontspannen middag. Even de ervaringen van de afgelopen dagen doornemen en vooral even uitrusten voor u weer verder reist.

Dag 10 Umhlanga/Ballito  → Drakensbergen (circa 224 km)

De zuidelijke Drakensbergen, die al snel aan de horizon opdoemen, is uw volgende plaats van bestemming. Paardrijden (facultatief) tussen de glooiende heuvels is hier een aanrader. Daarnaast biedt deze omgeving u activiteiten als vissen, klimmen, duiken en varen (alle facultatief).

Dag 11 Drakensbergen → Golden Gate National Park (circa 254 km)

In het noordelijke gedeelte van de Drakensbergen ligt het Golden Gate National Park. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet die u hier kunt maken. Het park huisvest diverse diersoorten, waaronder wildebeesten, elanden, springbokken en steppezebra’s.

Dag 12 Golden Gate National Park

Bekend om zijn goudgele zandsteenformaties is dit park aantrekkelijker vanwege de natuur dan vanwege de dieren. Er zijn vele facultatieve activiteiten mogelijk. Een bezoek aan het plaatsje Clarens (facultatief) is zeker aan te raden. In dit plaatsje vol kunstenaars vindt u vele kleine kunstgalerieën.

Dag 13 Golden Gate National Park → Johannesburg (circa 340 km)

Tijd om terug te keren naar Johannesburg, waar u de huurauto inlevert.

 


 

Route 3 Total South Africa

PicMonkey Collage total sout africa wit

21-daagse autorondreis. Beleef Zuid-Afrika in uw eigen tempo. Inclusief Krugerpark, Swaziland, Drakensberg, Tuinroute en Kaapstad regio. Deze route is een combinatie van route 1 en 2. Heeft u meer tijd om in Zuid Afrika te verblijven combineer dan de twee beste routes van Zuid Afrika.

 


 

Route 4 Impressions of Limpopo

PicMonkey Collage Limpopo2

Autorondreis door de onontdekte provincie Limpopo in het noorden van Zuid-Afrika. U vindt hier prachtige wildparken en de boeiende cultuur van de Venda bevolking.

Dag 1 Amsterdam – Johannesburg

U vliegt vandaag naar Johannesburg, waar u in de avond aankomt. Uw hotel is gelegen op de luchthaven.

Dag 2-3 Johannesburg – Kololo Game Reserve (Welgevonden) (271 km)

U haalt vandaag uw huurauto op. Op 3,5 uur rijden van Johannesburg ligt Welgevonden Game Reserve, in het hart van het Waterberg gebied. Dit malariavrije reservaat beschikt over een prachtig landschap, waarin de Big Five (olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard) voorkomt. Kololo Game Reserve grenst aan Welgevonden en heeft een eigen toegangspoort. Vanuit de lodge maakt u onder begeleiding van een gids een game-drive in Kololo en u kunt op eigen gelegenheid wandelen en fietsen. U verblijft hier twee nachten.

Dag 4-5 Kololo Game Reserve (Welgevonden) – Mapungubwe National Park (360 km)

Tegen de grens met Zimbabwe ligt Mapungubwe National Park, een prachtig park met een rijk wild- en vogelbestand, oude baobabbomen en rotstekeningen. In het noorden stroomt de Limpopo rivier en bevindt zich het drielandenpunt met Botswana en Zimbabwe. U verblijft twee nachten in het aangrenzende Mapesu Nature Reserve, waar u per dag twee begeleide game-drives of wandelingen maakt. U kunt tevens optioneel game-drives maken, wandelen, paardrijden en tours naar de San rotstekeningen maken in Mapungubwe National Park. Tijdens de Treetop walk heeft u een prachtig uitzicht op de rivier en het drielandenpunt.

Dag 6-7 Mapungubwe National Park – Morning Sun Reserve (126 km)

Morning Sun Reserve is gelegen in de Soutpansberg Mountains, een groen gebied met valleien, riviertjes, watervallen en rotstekeningen. Maar dit gebied is ook het leefgebied van o.a. zebra’s, apen, luipaarden en hyena’s. U maakt een nature-drive of begeleide wandeling (één per dag inbegrepen) en u kunt optioneel diverse andere activiteiten boeken.

Dag 8-9 Morning Sun Reserve – Phalaborwa (271 km)

Vanuit uw accommodatie in Phalaborwa kunt u onder begeleiding van een deskundige gids diverse optionele activiteiten ondernemen. Zo kunt u safari’s door het Kruger National Park maken, bekend om de grote kuddes olifanten en buffels, sabelantilopes en de vele vogelsoorten. Er zijn safari’s in open safarivoertuig, fiets-, wandel- en riviersafari’s, maar u kunt ook aan een culturele tour deelnemen of het Moholoholo rehabilitatiecentrum bezoeken. Hier leert u veel over de Afrikaanse dieren en het behoud ervan. U zult zich deze twee dagen zeker vermaken!

Dag 10 Phalaborwa – Ohrigstad (146 km)

Op weg naar Ohrigstad rijdt u de fameuze Panoramaroute. Wij raden u zeker aan om stops te maken bij de Three Rondavels, Blyde River Canyon, Bourke’s Luck Potholes en het uitzichtpunt God’s Window. U kunt lunchen (niet inbegrepen) in Pilgrim’s Rest, een voormalig goudzoekersdorpje. U overnacht in Ohrigstad, de oudste plaats op de Panoramaroute. Dit plaatsje is opgericht in 1845, maar werd in 1848 weer verlaten na een malaria uitbraak.

Dag 11-12 Ohrigstad – Johannesburg (365 km) – Amsterdam

Een lange rit vandaag terug naar de luchthaven van Johannesburg. U levert uw huurauto in en vliegt terug naar Amsterdam, waar u op dag 12 in de ochtend aankomt.

Reacties zijn gesloten.