Finalereis Zuid Afrika

PicMonkey Collage Zuid Afrika Website pagina 2

Begin 2015 heb ik meegedaan met de verkiezing van “de beste zelfstandig reisadviseur van Nederland” Na de derde ronde mocht ik eind september met 10 andere semi-finalisten naar Zuid Afrika.

Ik heb ontzettend genoten van deze reis. Zuid Afrika is een prachtig land en wat mij vooral opviel, toegankelijk, vriendelijk met verrassend veelzijdige en afwisselende natuurschoon, wilde dieren en prachtige koloniale gebouwen. De leus“De wereld in één land”is zeker een goede beschrijving en niet te vergeten je bezoekt het land van Nelson Mandela.De provincie West Kaap is de meest gewilde provincie voor bezoekers aan Zuid Afrika. West Kaap is het meest zuidelijk deel van het Afrikaans continent. Het biedt veel verschillende landschappen op korte afstand van Kaapstad, zoals grillige bergen, prachtige heuvellandschappen, overweldigende flora, woestijnlandschap en prachtige stranden. De ene dag zit je tussen de wijnranken rondom Stellenbosch, de andere dag ben je aan het walvissen spotten in Hermanus of binnen een paar uur zit je in het verlaten en uitgestrekte landschap van het Cedergebergte.

Kaapstad heeft mij ook erg verrast. Afbeeldingen van deze stad kom je vaak tegen, daarom extra speciaal om deze stad te mogen bezoeken. Deze stad wordt als één van de mooiste steden ter wereld gezien. Dit heeft zeker te maken met de ligging aan de voet van de imposante Tafelberg, het bruisende en hippe V&A Waterfront, de vele bezienswaardigheden en de prachtige stranden. Mede door het Mediterraans klimaat is dit deel van Zuid Afrika een fantastische vakantiebestemming.Een geweldige ervaring waren ook de vele excursies die wij hebben gedaan. Deze excursies kan je al voor vertrek bijboeken:

* Helikoptervlucht boven Kaapstad
* Bezoek aan de Tafelberg
* Robbeneiland
* Side Cars tour
* Cape Malay Cooking Safari
* Whale tour Hermanus
* Sundowner tour Cedergebergte

Wat een reis naar Zuid Afrika ook erg bijzonder maakt is de verschillende soorten accommodaties die er zijn. Er is een grote keuze uit eenvoudige tot luxe hotels of prachtige lodges midden in het nationale park, een gastenkamer of cottage bij een wijnboerderij of zelfs een luxe grotsuite in het Cedergebergte.

Wil je ook een keer naar Zuid Afrika? Bekijk dan alvast mijn promotiefilmpje van mijn reis naar dit prachtige land en wil je een reisvoorstel ontvangen voor jouw reis naar Zuid Afrika neem dan contact met mij op.

 

Reacties zijn gesloten.