Informatie voor vertrek

Op deze pagina vind je praktische informatie voordat je op reis gaat. Lees alles zorgvuldig door, zodat je goed voorbereid op reis gaat.

Speciale regels voor vloeistoffen
Voor vloeistoffen, crèmes, pasta’s, gels en spuitbussen gelden speciale regels; ze mogen alleen in kleine hoeveelheden van maximaal 100 ml (3,4 oz) per stuk in de handbagage worden meegenomen. Deze dienen in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje met een maximale inhoud van 1 liter geplaatst te zijn. Het zakje moet eenvoudig af te sluiten zijn en de voorwerpen moeten er gemakkelijk in passen. Per persoon mag één doorzichtig plastic zakje worden meegenomen. Bij de controle van de handbagage wordt gevraagd om het plastic zakje voor vloeistoffen apart te laten zien.

Vloeistoffen waarvoor deze regels niet gelden:
* babyvoeding voor gebruik tijdens de reis
* medicijnen voor gebruik tijdens de reis, indien op recept verkregen of met een doktersverklaring
* speciale dieetvoeding voor gebruik tijdens de reis

Medicijnen
Er mag meer dan 100 milliliter medicijnen in je handbagage zitten:Neem je medicijnen mee? Dan moet je op verzoek een doktersrecept kunnen overhandigen of kunnen aantonen dat de medicijnen op naam staan (etiket op de verpakking). Voor de douanecontrole in het buitenland is het verstandig een Engelse versie van het doktersrecept mee te nemen.

‘Small Bags Only’ doorgangen op Schiphol
Dat mag als je maximaal één stuk handbagage (geen trolley!) mee hebt met een maximaal formaat van 40x30x20cm (ongeveer 25 liter). Denk aan een kleine handtas, rugzak of een laptoptas. Een Schiphol-medewerker geeft aan welke handbagage geschikt is voor de doorgang.
De openingstijden van de ‘Small Bags Only’ doorgangen

In Vertrekhal 1 van 04.00 uur tot 20.00 uur
In Vertrekhal 2 van 06.30 tot 20.30 uur
In Vertrekhal 3 van 07.00 tot 20.30 uur
NB. In Vertrekhallen 1a en 4 zijn geen ‘Small Bags Only’-doorgangen

Mijn Reiskennis App
De Mijn Reiskennis app is voor iedereen te gebruiken die een reis of vakantie heeft geboekt bij 24 graden. Deze app biedt nog meer gemak voor en tijdens je reis. Je hebt op je smartphone of tablet toegang tot al je reisgegevens en waardevolle (lokale) informatie die je vakantie nog aangenamer maken.

Alle praktische reisinformatie van je reis op één centrale plek

Overzichtelijke tijdlijn van je geplande vakantie

Alle reisdocumenten zoals vouchers en tickets digitaal op je smartphone

Bekijk het aanbod van interessante bezienswaardigheden en eetgelegenheden

Gebruik Download de Mijn Reiskennis app en log in met het emailadres:………….en wachtwoord(boekingsnummer): bestaande uit 5 cijfers.  Dit nummer vind je op de factuur/boekingsbevestiging: achter dit nummer 64564/


Problemen ter plaatse
Indien je bij aankomst niet alles aantreft zoals vermeld staat op uw boekingsbevestiging of in de reisgids, probeer dan eerst het probleem ter plaatse proberen op te lossen. Indien de klacht ter plaatse niet in redelijkheid en op korte termijn kan worden opgelost, neem dan contact met mij op. (alleen voor reizen die geboekt zijn bij 24graden)

Is de klacht ter plaatse niet naar tevredenheid opgelost, dan kun je na terugkeer uw klacht door mij in behandeling laten nemen. Hierbij is het belangrijk dat je ter plaatse de klacht op papier hebt laten vastleggen door de plaatselijke vertegenwoordiger. Zonder deze schriftelijke verklaring kan ik na terugkeer niets doen.

Vergeet vooral niet
Geldig paspoort of Identiteitsbewijs en rijbewijs als je autohuur bij hebt geboekt!

Betaalpas
Ga je buiten Europa op vakantie, vergeet je pas niet op wereld te zetten!

Paspoort
Door je paspoort af te geven bij de receptie van het hotel en zelf het zicht er op te verliezen, loop je het risico van identiteitsfraude. Het niet afgeven is in bepaalde landen (bv Spanje) echter niet mogelijk, vanwege lokale of nationale wetgeving. De Nederlandse Overheid heeft hiervoor een app ontwikkeld. KopieID. Deze app is te downloaden in de verschillende app stores. Zorg ook dat je kopieën met een weggestreept BSN nummer bij je hebt, die kan je in plaats van het originele paspoort af geven.

Thuisblijvers
Ten slotte adviseer ik de reisgegevens, zoals vluchtgegevens en verblijfadres, thuis achter te laten. Ook is het handig om de nummers van je creditcard en kopieën van het paspoort, rijbewijs en verzekeringspolis mee te nemen, digitaal op te slaan of achter te laten. In geval van verlies of diefstal kan je of het thuisfront deze gegevens aan de betreffende instanties doorgeven, zodat snel actie kan worden ondernomen.

Reacties zijn gesloten.