De handigste app’s voor op reis

Ik merk het aan mijzelf en aan mijn klanten dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van apps voor op de mobiel. Voor jou heb ik alvast de meest gebruikte en interessante reisapps voor op reis uitgezocht.

PACKPOINT
Deze app stelt automatisch een inpaklijst samen op basis van je type vakantie (wintersport, strand, kamperen, fotograferen etc.)
Voor: iPhone en Android
Prijs: gratis
Offline: ja
Review 24 graden: Erg handig, omdat je alles zelf kan aanvinken wat je nodig hebt en deze lijst is makkelijk te delen en door te sturen naar je mail.

Schiphol Amsterdam Airport
In deze app vind je alle relevante informatie rondom jouw vlucht, zoals bijvoorbeeld de locatie van je gate. Uitgebreide plattegrond van de luchthaven met alle winkels, bars, restaurants en andere faciliteiten. Via locatiebepaling zie je wat je allemaal tegen gaat komen onderweg naar de gate.
Voor: iPhone en Android
Prijs: gratis
Offline: Ook offline mogelijk, met een uitgebreide plattegrond en de mogelijkheid de parkeerpositie van je auto terug te vinden.
Review 24 graden: duidelijke en makkelijke app. Vertrek je vanaf een andere luchthaven, check dan even de app Airport + Flight Tracker.

24/7 BZ REIS
De app van de rijksoverheid met actuele reisadviezen, zodat je weet welke veiligheidsrisico’s je loopt in bepaalde landen, informatie over wat je kunt doen bij noodgevallen, bijvoorbeeld als je je paspoort verliest, contactgegevens van alle Nederlandse ambassades en consulaten, direct contact met het contactcenter van Buitenlandse Zaken, 24 uur per dag, 7 dagen per week
Voor: iPhone en Android
Prijs: gratis
Offline: Pagina’s uit de app die je eerder hebt bezocht, worden automatisch opgeslagen.
Review 24 graden: handige overzichtelijke app met veel nuttige informatie voor en tijdens je reis.

GOOGLE TRANSLATE
Deze app vertaalt 103 talen als je de woorden/zinnen intypt, gebruik je de camerafunctie dan kan dat al voor 29 talen, via spraakherkenning kan Google Translate in 32 talen je helpen.
Voor: iPhone en Android
Prijs: gratis
Offline: download thuis de taalpakket(ten) die je nodig hebt, dan kan je ze op de bestemming offline gebruiken
Review 24 graden: erg handig vind ik de camerafunctie, gewoon je camera van je telefoon op een menukaart/tekst richten en de tekst wordt direct vertaald, de vertaling zelf laat soms nog te wensen over.

TRIPADVISOR
De mobiele app van TripAdvisor is gratis en makkelijk te gebruiken. Bekijk miljoenen beoordelingen, meningen en reizigersfoto’s. Zoek restaurants op type eten, prijs en waardering. Ontdek leuke activiteiten en bezienswaardigheden op elke bestemming. Download kaarten, beoordelingen en opgeslagen items voor meer dan 300 steden wereldwijd naar je telefoon.
Voor: iPhone en Android
Prijs: gratis
Offline: wil je geen data verbruiken, download de informatie via Wifi en gebruik het offline
Review 24 graden: erg handige app met veel informatie over toeristische plaatsen, activiteiten en restaurants, waarbij je veel foto’s kan bekijken en reviews kan lezen.

XE CURRENCY
Gebruiksvriendelijke wisselkoers-app. Schudden met je mobiel is voldoende om de bedragen te resetten.
Voor: iPhone en Android
Prijs: gratis
Offline: De app kan offline wisselkoersen berekenen, maar alleen als je de muntsoort geselecteerd hebt terwijl je verbinding had met internet.
Review 24 graden: werkt erg snel en je kan meerdere valuta selecteren. Na installatie wordt een rondleiding aangeboden, zodat je direct weet hoe de app werkt.

Maps
De app waarop je kunt vertrouwen voor onder andere realtime GPS-navigatie, verkeersupdates en OV-reisinformatie. Vermijd files en optimaliseer uw route met realtime navigatie, verwachte aankomsttijden en informatie over de verkeerssituatie. Mis nooit meer uw bus, trein of metro dankzij realtime reisinformatie. Bespaar tijd door automatische herberekening van je route op basis van live verkeersinformatie en informatie over wegafsluitingen en ongevallen.
Voor: iPhone en Android
Prijs: gratis
Offline: je kan van te voren de route ingeven en de kaarten offline opslaan.
Review 24 graden: deze app gebruik ik zelf heel veel, altijd up to date en reageert erg snel. De spreekfunctie vind ik ook erg handig en geeft direct alternatieve routes bij files.

Bank app
Alle grote banken hebben allemaal een app, waarmee je saldo kunt checken, transacties kunt zien en geld kunt overmaken naar andere rekeningen.
Voor: iPhone en Android
Prijs: gratis
Offline: nee
Review 24 graden: Deze app ligt misschien voor de hand, maar is ook zeker handig als je op reis bent.

Zaklamp
Met deze app schakel je het flitslampje Aan/Uit net zoals een echte zaklamp
Voor: iPhone en Android
Prijs: gratis
Offline: ja
Review 24 graden: super handig als je ‘s nachts op zoek bent naar de wc en niemand wakker wil maken. De apps werken enkel bij smartphones met LED-flits

HET WEER
Ik ben nog bezig om een nieuwe app te testen. informatie volgt.
Voor: iPhone en Android
Prijs: gratis
Offline: nee
Review 24 graden

KopieID van de rijksoverheid
Met de KopieID app maak je met je smartphone een veilige kopie van je identiteitsbewijs (ID-bewijs).Met de KopieID app kun je in de kopie de identiteitsgegevens doorstrepen die organisaties niet nodig hebben of niet mogen verwerken. Ook zet je met de app een watermerk in de kopie met daarin het doel en de datum van de kopie.
Voor: iPhone en Android
Prijs: gratis
Offline: ja
Review 24 graden: makkelijk in gebruik, werkt erg snel en je kan je paspoort of ID gegevens vanuit de app doorsturen. 

Heb je een app die je zelf veel gebruikt of ben je een leuke nieuwe app tegengekomen en staat deze nog niet op deze pagina laat het mij dan weten

Reacties zijn gesloten.